Izveštaj sa uglednog časa 05.04.2017.

Ugledni čas

6. razred

-izveštaj-

U sredu 5.04.2017. održan je ugledni čas iz engleskog jezika. Času su prisustvovale 3 učenice iz Pariza. Na samom početku časa nastavnica je pregledala domaći, a zatim je sa učenicima obnovila vokabular iz oblasti poslova, hobija, meseca u godini, filmova i školskih predmeta.

Zatim su učenici dobili zadatak da dopune rečenice o sebi, svakodnevnim aktivnostima i stvarima koje vole, na osnovu kojih drugovi i drugarice mogu bolje da ih upoznaju. Svaki učenik je čitao po nekoliko rečenica.

Nakon toga učenice iz Pariza predstavile su se prvo na engleskom, a onda su učile  đake kako oni da kažu 15 rečenica o sebi na francuskom. Deca su sa zadovoljstvom slušala i izgovarala francuski jezik.

U sledećem delu časa učenici su imali priliku da čuju francusku pesmu Dernier danse. Muziku je pratio video spot, pa su đaci posle slušanja opisivali na engleskom šta su videli u pesmi. Nastavnica im je zatim dala da prevedu pesmu na engleski, a za domaći su dobili zadatak da istu pesmumu prevedu na srpski.

Na samom kraju časa učenice iz Pariza pustile su im da čuju omiljene pesme francuskih tinejžera i ispričale o svakodnevnom životu učenika u toj zemlji.

Času su prisustvovale – direktorka škole Snežana Ilić, Ana Miletić Milovanović psiholog, Branka Trnavac, nastavnica ruskog jezika  i Ivana Petrović, nastavnica matematike.Na osnovu Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju, nastavnica engleskog jezika Mirjana Marić dobila je 6 sati, a prisutne kolege po 2.

Nastavnik engleskog jezika:

Mirjana Marić

Goračići

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: